El nombre de persones ferides es dispara fins a 465 durant les darreres hores

Lleida. / MARCOS COSTA

Tot i que durant les darreres hores les intervencions policials als col·legis electorals havien afluixat, el darrer balanç de persones ferides s’ha disparat respecte la dada anunciada pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) al migdia. El Departament de Salut parla ja de 465 persones ateses pels serveis mèdics.

En alguns municipis com L’Hospitalet s’ha trencat la normalitat que havia imperat durant les darreres hores, amb les càrregues de la Policia Nacional espanyola a l’Institut Vilumara. També cal destacar les intervencions de les darreres hores a Lleida on s’han produït fortes càrregues policials a diferents punts: Benestar Social, Escola Oficial d’Idiomes, Cap Cappont i Caparrella. A la darrera població una persona ha estat detinguda i 34 han denunciat contusions. A la població bagesana de Follonosa, segons ha explicat l’alcalde Eloi Hernández, la Guàrdia Civil “ha destrossat l’Ajuntament” i diverses persones han resultat ferides. El Consistori era un col·legi electoral i hi han accedit rebentant les portes a la recerca de les urnes. El veïnat d’Aiguaviva denuncia que la Policia Nacional espanyola ha fet servir gas pebre per dispersar les persones que intentaven votar.

El ministeri de l’Interior espanyol parla d’un total de tres persones detingudes durant la jornada i assegura que ha tancat 92 col·legis electorals d’un total de 2.315.  Mentre que la Federació Catalana de Futbol ha comunicat la suspensió de tots els partits oficials de la jornada, el Barça, finalment, ha jugat el partit a porta tancada.

A les darreres declaracions, el Govern espanyol, a través de la vicepresidenta Soraya Saéz de Santamaría, ha acusat Puigdemont dels aldarulls a Catalunya i ha afirmat que “li ve enorme la democràcia” i que “el referèndum no s’ha celebrat”.