Forta presència policial i nombrosos ferits a Lleida

Manifestants pacífics s'enfronten a un fort desplegament policial a Lleida. / Gerard Panadés

Al llarg del matí hi ha hagut diversos moments de tensió a Lleida. S’han produït fortes càrregues policials a diferents punts de la ciutat on la població protegia les seus electorals: a Benestar Social, a l’Escola Oficial d’Idiomes, al Cap Cappont i la darrera, a la Caparrella.

Aquest centre educatiu estava envoltat per unes 80 persones que protegien el punt de votació del referèndum en un cordó. Efectius del Cos Nacional de Policia han desfet aquest cordó de protecció, han entrat a la Caparrella i s’han trobat una segona defensa, aquesta vegada en forma de barricada feta amb cadires. Superat aquest segon obstacle, els policies haurien carregat dins de l’edifici. S’ha confirmat la detenció d’una persona i és possible que hi hagi hagut una segona detenció.

34 persones han denunciat contusions, cops i hi ha una persona amb l’espatlla dislocada. Tanmateix, el diari Segre ha confirmat que hi ha una persona ferida de gravetat a La Mariola. L’alcalde socialista de Lleida, Angel Ros, ha assegurat que “la policia està actuant sense lesionar persones, proporcionalment”.

A tota Lleida la presència policial és gran, amb furgonetes del CNP recorrent els carrers. Hi ha nerviosisme entre les manifestants, però s’intenta seguir votant amb normalitat.