Un vicepresident del Parlament Europeu i diversos polítics del continent condemnen l’operació policial

tweets papadimoulis
Publicacions a twitter del Vicepresident del Parlament Europeu condemnant el macrooperatiu policial.

El vicepresident del Parlament Europeu, Dimitris Papadimoulis, ha condemnat mitjançant una piulada de Twitter (publicada en català, castellà i anglès), la macrooperació policial de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia en la jornada d’avui a Catalunya. “La repressió autoritària de Rajoy és una vergonya per l’Europa democràtica. Calen iniciatives per reprendre el diàleg”, ha piulat Papadimoulis, membre de Syriza. Aquest eurodiputat ja va criticar durament les detencions d’alts càrrecs de la Generalitat el passat 20 de setembre, en relació amb el referèndum.

Els primers ministres de Bèlgica, Charles Michel, i d’Eslovènia, Miro Cerar, la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, i el líder del Partit Laborista britànic Jeremy Corbyn, també han mostrat mitjançant la xarxa la seva preocupació o la condemna pels fets d’avui. Corbyn ha demanat la ministra Theresa May que urgeixi al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aturar immediatament la “violència policial a Catalunya” i “buscar una solució dialogada a la crisi política a Catalunya”.

També Amnistia Internacional Catalunya s’ha pronunciat a través de les xarxes socials. Al seu perfil de Twitter ha publicat: “Referèndum a Catalunya: la policia NO ha de fer ús excessiu o desproporcionat de la força”.